Kleine of grote beurt

Grote of kleine beurt ?

 

Tegenwoordig is er geen tweedeling meer in een kleine of een grote beurt. De kleine beurt is de basis waarbij eventueel losse werkzaamheden ,afhankelijk van de kilometrage of leeftijd, bij komen. Bijvoorbeeld bougies en brandstoffilters worden nu vervangen bij een kilometerstand van  60000 waarbij vroeger standaard eens in de twee jaar werden vervangen. Een standaard onderhoudsbeurt voeren wij uit voor een prijs van € 149 incl btw en APK. Voor de APK worden alleen maar de afmeldkosten in rekening gebracht. Mochten er bij de kleine of grote onderhoudsbeurt reparatie punten naar voren komen wordt er eerst contact met u opgezocht. We gaan zomaar niks repareren. Wij monteren bij de grote of kleine onderhoudsbeurt uitsluitend Bosch onderdelen. Deze Bosch onderdelen worden ook gemonteerd als originele onderdelen bij de productie van de auto, dus kwalitatief hoge onderdelen. Bij een grote en kleine onderhoudsbeurt wordt altijd standaard een oliefilter en olie vervangen. Vervolgens vind er een controle plaats op slijtagegevoelige onderdelen (o.a uitlaat, banden, verlichting, en schokdempers). Een belangrijk item is tevens de controle van het remsysteem. Er wordt gecontroleerd of de remblokken en remschijven voldoende dikte hebben voor de APK norm. Ook de koelvloeistof en remvloeistof worden op niveau gebracht, de kosten hiervoor worden als extra in kosten gebracht. Een veel voorkomende uitbreiding op de kleine beurt is het vervangen van de bougies, hierdoor functioneert de ontsteking optimaal waardoor de minste brandstof wordt verbruikt. Hieronder ziet u een overzicht van werkzaamheden bij een kleine of grote beurt.

 

Wat doen we bij een kleine beurt ?

 

·        Olie verversen.

·        Vervangen van het oliefilter.

·        Controle op slijtagegevoelige onderdelen (o.a. uitlaat, banden,                verlichting, en schokdempers).

·        Inspectie van het remsysteem.

·        Bijvullen van diverse vloeistoffen.

·        Controle op meer dan 20 belangrijke punten: o.a. uitlaat + katalysator,          remmen, luchtfilter, verlichting,     ruiten, schokdempers, accu,                 interieurfilter, banden en ruitenwissers.

 

Voorbeelden van uitbreiding kleine beurt

 

·        Vervangen bougies

·        Vervangen luchtfilter

·        Vervangen brandstoffilter

·        Vervangen interieurfilter

·        Vervangen distributieriem

·        Remblokken reinigen of vervangen

·        Koelvloeistof vervangen

·        Remvloeistof vervangen

 

Eerst wordt de auto gecontroleerd naar aanleiding van onderhoudshistorie, leeftijd en kilometrage of er uitgebreide werkzaamheden nodig zijn. Voordat er überhaupt iets aan uw auto wordt gedaan, nemen wij eerst contact met u op. U komt hierdoor nooit voor verassingen te staan.